tyg.

nu har jag jobbat min sista dag på det här dagiset, så imorgon blir det ett annat! ska bli spännande, barn är ju för söta, speciellt när dom pratar norska, o man inte förstår vad dom säger. som fröken får man verkligen inte säga så här, man jag har ju min lilla favorit, hon är så nedrans söt, charmig, rolig o goo.

imorgon så ska jag o matilda till en tygaffär, som tydligen ska vara bra här i oslo, ska välja ut ett snyggt tyg som jag ska ha till min nyårs klädsel. HOPPAS att det blir som jag har tänkte för då kommer det bli fett.

nu snart ska vi kolla på film o sova skapligt, ska upp tidigt imorgon så det gäller att man är pigg o glad när man ska jobba.

sega dag.

idag har vi bara chillat hela dagen. vi var ute igår så idag är vi ganska så sega. i morse när vi vakna så låg vi o kollade på sunes jul, så himla roligt, skratta lite extra mycket eftersom att man var trött, då är det mesta roligt faktiskt.
imorgon ska jag jobba mellan 08.00 till 15.30 sen ska vi in till stan o göra lite ärenden!
nu ska ni få se lite gamla klipp som jag hade på mobilen. jag o jessica! :)
HAHA!



..

en tuff bild på mig o jessica! ÄLSKAR DIG <3

lottie duveborn.

pratade med lottie o tilda på skype igår, dom skulle ut o slå klackarna i taket på otten, hoppas att dom fick en grymt rolig kväll! när vi pratade så sa lottie, jullan du har inte skrivit nått i bloggen idag, o jag svarade med att säga att jag inte visste vad jag skulle skriva om, så då sa jag. jag kan ju alltid skriva om dig, o då svara lottie ja ett hyllningstal! så nu ska jag göra det! kanske inte ett hyllningstal, men jag ska skriva lite om dig tänkte jag.

lottie duveborn.
jag minns första gången vi träffades, det var hemma hos john typ kl.05.00 på morgonen, macke ringde till mig o sa att jag var tvungen att komma hem för john var så himla full, jag blev ju skitorolig o sprang hem, o när jag väl kom hem så var det ingen fara, ni ville bara att jag skulle komma dit. mitt första intryck utav dig var att du var så himla söt o trevlig, jag kommer ihåg att du hade på dig en blommig volangkjol som var så söt. vi pratade inte så mycket den gången, men inte så konstigt kanske för klockan var ganska mycket så det var dags att sova.
jag kommer ihåg när du var uppe i norrköping hos john, o jag kom till er för att umgås, jag tyckte att du var en toppen tjej! glad, trevlig, gullig o ROLIG!
jag sov kvar hos er den kvällen o dagen efter gick du o jag in till stan för vi skulle köpa parfym till john. vi hade bara träffats någon gång innan det, så vi kände knappt varandra, men det var ju inga problem. du var så enkel så det kändes som om att vi hade känt varandra länge!
en sak som jag gillar när jag är med dig, är att jag verkligen kan vara mig själv o vi har alltid så himla kul tillsammans, du får mig alltid på bra humör. alla gånger som man har skrattat så mycket så man gråtit, tillexempel när vi brunspraya oss på erat badrum, när vi tog kort "dagen efter" vi hade festat, när vi var i kalmar i somras, när vi bakade dumlekakor, o när vi höll på o tog kort på min dator! JISSES säger jag bara.
har redan fått massa roliga minnen tillsammans med dig o hoppas verkligen på fler. du är verkligen helt perfekt! önskar inget hellre än att du alltid kommer vara en del utav våran familj. du passa in. att se dig o john ihop gör mig alldeles varm i kroppen o att se er två lyckliga gör mig lycklig. du är bäst!



HAHAH! så himla bra bilder på oss. :)

karl johan.

nyår är snart här o jag längtar så himla mycket! MEN jag måste hitta något att ha på mig, så idag ska jag o matilda gå ner till stan o leta. hoppas verkligen att jag hittar nått, skulle vara så skönt o ha det avklarat! fick se majas klänning som hon ska ha på nyår, o JISSES så himla fin den var, hon kommer vara så snygg min lilla majlis, (som vanligt) 

hoppas att oslo har något att erbjuda! sen ikväll blir det nog utgång, det beror på hur mycket nyårs kläderna kommer att kosta! skulle vara bra om jag hade råd med båda.

idag flyttar crille o jessica, hoppas att allt går bra, önskar att jag fick vara där hemma o hjälpa till! lägenheten är säkert superfin.. men det ska bli kul att se den när jag kommer hem, längtar.

nu ska vi äta frulle! ha en bra dag.



john&lottie.

sen ikväll ska jag prata med john o lottie på skype! YEAH, äntligen. var längesen jag pratade med dom. ska bli kul att se dom också, det är ju det som är så bra med skype, blir lite annat än att sitta o prata i telofonen. jag saknar er massvis.


BÄSTA!

dag 25.

idag blev det inget jobb för mig, så idag passar jag på att plocka iordning i lägenheten, så nu börjar det bli fint. men imorgon däremot ska jag jobba, TUMMEN UPP!
dag 25, helt ofattbart att vi har varit här i snart en månad, inte så jättemycke hemlängtan ändå, men självklart ska det bli skönt o komma hem :) trodde att jag skulle ha mycke mer hemlängtan men, ikke sa nikke.
när matilda kommer hem ska vi ner till stan o leta efter en varsin jacka, vill inte förstöra våra jackor när vi är ute o leker med barnen. hoppas vi hittar något relativt billigt.

skogen.

matilda skickade massa gamla bilder till mig herrom dagen, ifrån när vi var i skogen med klassen. HAH! snyggve bilder, så tänkte bjuda på några..
vi fick som uppgift på naturkunskapen att åka ut till skogen o göra massa uppdrag. vi blev indelade i grupper, jag var med jessica, matilda, sofie, camilla, lovisa & denise. ursh vad man klagade o tyckte att det skulle bli så himla tråkigt att åka dit, men när vi väl kom dit så var det faktiskt kul!
tror att vi var där i tvåan, så bilderna är ju ganska gamla!


bloggen är så seg så orkar inte ladda upp fler bilder.

tvätta.

idag tog vi oss tid till att tvätta, vi har inte fattat hur det har fungerat innan så idag tog vi vårat tvätt berg o gick ner till tvättstugan. det finns ingen lista där man kan skriva upp sig att man vill tvätta utan det är bara att gå ner o hoppas att det är ledigt, hur smart är det ?
så idag när vi gick ner så var det tvätt i tvättmaskinerna så vi fick gå upp igen. sen gick vi ner en timma efter o exakt samma tvätt ligger kvar i tvättmaskinerna så vi tog ut tvätten ifrån den ena maskinen o vek ihop o la på bänken, tvätten var nästan torr så den lär ju ha legat där ett tag. så vi slängde i våran tvätt lite snabbt o sprang upp till lägenheten igen så att ingen skulle se oss.. ska snart gå ner o kolla så att allt går rätt till! hoppas grannarna inte står där nere när vi kommer, så att dom skäller på oss. då är det bara att säga att vi är nya här o att vi är ifrån sverige, det brukar funka har vi märkt!

nyår.

som det ser ut nu så kommer nyår bli så himla kul i år! har bara ett problem, ett STORT problem. jag vet inte vad jag ska ha på mig. helst utav allt så skulle jag vilja beställa min outfit utav en designer, för jag vet exakt hur jag vill ha, det är bara det att jag vet inte hur man gör, vågar inte ge mig på o sy själv! skulle sluta i kaos. vet en person som absolut skulle få göra min nyårs klädsel! hon har GRYM stil o är superduktig på att sy, så att få mina kläder sydda utav henne vore drömmen. men då kan jag ju drömma vidare..



.

om en månad kan man säga att det är julafton idag!

nu.

är precis hemkommen ifrån jobbet, har precis diskat o nu sitter jag här vid datorn.
ska snart gå ner till affären o handla, det är helt tomt i kylen, eko eko eko! :) inte lika mycket som behövs handlas nu när man jobbar.

skriver igen sen, ska kila nu!

.

om en månad kan man säga att det är julafton imorgon! :)

nöjd.

nu är den första dagen över, o jag känner mig så himla nöjd. ska bli kul att åka dit imorgon igen. alla barnen var så söta o fröknarna var kanon snälla, så tack vare dom så kunde jag inte fått en bättre start, det tackar jag för :)

nu har vi precis ätit mat. vi skulle gått till rema 1000 o handlat men vi orkar inte så vi tar det imorgon istället. funderar på om vi ska ta o sätta oss o kolla på film, men vi får se. blir så rastlös av att kolla på film, undrar om det är filmen som är dålig eller om det är mig det är fel på, hum ?

ha det bäst!

första dagen.

imorgon är min första dag på jobbet, o nu börjar jag bli nervös! jag vet att jag inte behöver vara nervös för det brukar ju inte vara någon fara när man väl är där, men den första dagen är alltid den första dagen. hoppas att dagen går fort o att det är trevliga fröknar som jobbar där.

idag har vi bara slappat, vi har kollat på eva & adam. så himla bra är det. vi fick för oss att vi ville baka pepparkakor så vi tog bussen o åkte till grönland för att hitta en affär som var öppen, så vi gick o letade o äntligen när vi kom fram så hade dom ingen pepparkaksdeg, så vi hade åkte dit i onödan, men vi fick ju oss ialla fall en promenad i spöregnet! nu ska vi fortsätta att slappa.



farmor

har nästan pratat med farmor varje dag i skype! hon är verkligen bäst i hela världen. hon finns alltid vid min sida, saknar henne hur mycket som helst! ni hör ju själva hur cool min farmor är som har skype, hon kan allt hon. såg på idol igår o så fick ju idolerna välja en som dom skulle sjunga till o jag skulle LÄTT valt att sjunga till min farmor. hon har varit som en extra mamma hela min uppväxt! hon är bäst, jag älskar dig farmor.. <3


sol.

idag skiner solen här i oslo, så det fick mig att börja tänka på sommaren. jag älskar sommaren, känns som allt är mycket lättare då, hum det där lät som en sång ?
jag tänkte lägga upp lite bilder sen i somras, som jag hade på mobilen.

kommer du ihåg maja va mysigt det var ? :)

krokek mys med linn & jessica.

smultronstället med jessica, vilken dag! :)

brännboll & aqua golf på himpafältet med gänget! :)

lindö mys med limpbiskit!

STUDENTEN!

GALEN kväll med majlis på trappan :) kommer du ihåg den dumma spindeln ?

nu orkar jag inte lägga upp fler bilder.

hemresa bokad.

igår bokade jag o matilda tågbiljetter hem, vi åker hem den 22:e december o åker tillbaka den 4:e januari! ska bli kul att komma hem ett tag o få träffa alla.


ÄNTLIGEN ett jobb!

idag har jag fått ett jobb! på dagis, barnhage som det heter här i norge :) jag är så himla glad, matilda har också fått på dagis så det gör mig ennu gladare, fast inte på samma dagis. men det kan ju vara skönt det också så att vi hinner sakna varandra när vi är på jobbet.
börja förhoppningsvis att jobba på måndag, annars blir det nog på tisdag. SÅJA! nu börjar det likna något.
nu börjar pengarna rulla in! :D MOHAHA!

VILEKN BRA START PÅ DAGEN! NU ÄR JAG SÅ HIMLA GLAD. :)

julstämning.

igår var jag o matilda inne på oslos sentralstation, dom hade börjat julpynta o det var så himla fint o mysigt. man fick lite julkänsla o kände att man faktiskt längtar till julen. vid en liten julgran dansade några norrmän o sjöng norskajulsånger.

titta här.



bilder från i tisdags.

fin fina fredrik! :)

vin.

i tisdags gick jag o matilda till hannas jobb en tjejkompis till fredrik! vi träffade fredrik där, som satt o drack öl. så vi blev med lite sugna på att ta oss nått o dricka, så vi bestämde oss för att ta en varsin cider, men som synd var så hade dom inga. men då undrade hanna om vi gillade vin, men både jag o matilda är inga vin älskare direkt, men så sa hanna men jag gör en god vindrink till er, o MUMS vad god den var. så gott har aldrig vin smakat, så nu mera kan man dricka vin på hannas jobb. :)

vi satt där o pratade ganska så länge, vi träffade lite nytt folk som fredrik kände så det var kul. vi hade så trevligt så klockan sprang iväg o blev tolv. så då bestämde vi oss för att gå hem. vi hade sällskap med fredrik ända till grönland o den sista biten gick sprang vi hem, SHIT vilket tempo vi hade.

jag lägger upp bilder sen. det är för segt nu!

linns bal.

satt o kollade igenom alla min bilder på mobilen precis nyss, så fick låna en grej utav matilda så att jag kunde lägga över dom på datorn. fick syn på massa bilder på linn när hon skulle iväg på bal. o fy farao så vacker man får vara. tänkte lägga upp några så att ni också får se.

titta o njut! :)


lillemor.

idag har min mamma namnsdag. så idag tänker jag extra mycket på henne. saknar dig mamma så att det gör ont.
vill att du ska vara här hos mig. 11 års saknad. livet är så orättvist ibland, men jag vet att du finns hos mig varje dag, det känner jag. älskar dig & jag önskar inget hellre än att du funnits här vid min sida just nu. jag vet att du hade varit en förebild för mig för du var en fantastisk människa med en sådan levnadsglöd och du spred din glädje till alla. du försvann från oss när vi var små, men jag minns fortfarande din vackra röst o din goda doft! du var så vacker o världens bästa mamma. nu sitter jag här med tårar i ögonen, ibland förstår man verkligen att du är borta o det är så otroligt jobbig att erkänna för mig själv, jag vill inte, jag vill inte att det ska vara så.

men vad som än händer så vet jag att vi någongång kommer att mötas igen. älskar dig min mamma, lillemor idag är det ditt vackra namns dag.

jag älskar & saknar dig <3

din dotter julia.

dålig hårdag.

dålig hårdag, så idag blir det mössa för min del!
nu ska vi springa ner till stan. BYE.

tattoo.

så här vill jag ha den. nu är bara frågan vart?
några tips?

skype.

igår hjälpte Matilda mig att fixa skype. WOW vilken uppfinning. satt o pratade med linn massor förut, hon fick sig en rundvandring i lägenheten o utanför lägenheten. så himla coolt plus att det är helt gratis med. skulle jag träffa han som uppfann skype, skulle han få sig en STOR PUSS.
idag när vi kom till svenska föreningen så var ingen där, det stod en lapp att vi återkommer kl.17.00, så vi får traska ner dit imorgon igen. men sökte jobb på jack n jones o lite andra ställen! :) så kanskekanske. man kan ju alltid hoppas. :)



I love his big ego



jobb.

idag känner jag mig taggad för att söka jobb, för nu vill jag så gärna ha mig ett. först o främst så ska vi gå till svenska föreningen o se om dom kanske kan hjälpa oss. sen ska vi nog gå till några bemanningsföretag för att se om dom har några jobb som skulle passa bra till oss! :) ÅH vad glad jag skulle bli om vi fick ett varsitt. då blir det att fira med utgång på lördag.
ha en bra dag.

sunes jul.

Idag har jag o matilda suttit o kollat på sunes jul, o herregud va kul det är.
håkan är nog min absoluta favorit, han är ju för söt. o rudolf vilken lirare. nu kära familjen så ska jag sjunga stilla natt. HAH! o det första håkan gör när rudolf börjar sjunga är att sätta händerna för öronen.
vi har inte sett alla avsnitt än, men det blir nog att vi gör det lite senare sen. då när man är lite trött o flamsig o tycker att allt är kul, så vi lär ju ligga dubbel vikta utav garv här sen! :)
imorgon ska vi inte till stan o söka mer jobb. tänkte söka lite caféer, o hoppashoppas verkligen att något utav dom kan vara lovande!

hello kitty.

dom här fina tofflorna går jag runt o fluffar i. dom är så himla sköna.
köpte dom precis innan jag åkte hit, så dom fick göra premiär här!

LimpBiskit


wow! vilken fining :) den här bilden vet jag att du kommer att gilla.. :)
jag älskar den.

frågor.

Exakt ålder?
Var bor du?
Bor tillsammans med?
När tog du studenten?
Något jobb?
Pussat någon idag?
Vad har du ätit idag?
Dagens smink?
Dagens roligaste?
Har du många vänner?
Hur många har du kysst?
Har du pojk-/flickvän?
Vem pratade du med i telefon senast?
matilda, säger: (19.45.54)
SENASTE..
..personen du kysste?
..gången du spydde?
..gången du grät?
..pizzan du åt?
..gången du var i Göteborg?
..gången du var i Stockholm?
..gången du var full?
..personen som såg dig gråta?
matilda, säger: (19.46.01)
VEM..
..vill du kyssa nu?
..vill du sova bredvid inatt?
..ska du träffa imorgon?
..sjöng du senast för?
..vill du ta med på en romantisk resa nu?
..förtjänar att dö?
VAD..
..vill du helst göra nu?
..vill du ha nu?
..längtar du till?
..är det bästa som hänt digExakt ålder? '
exakt ålder? 19 år.
var bor du? just nu bor jag i oslo. annars bor jag i norrköping.
bor tillsammans med? matilda frisk.
när tog du studenten? 11.06.09.
något jobb? nej inte för tillfället, men söker massa.
pussat någon idag? inte en ända en faktiskt.
vad har du ätit idag? pannkakor & tacos.
dagens smink? el naturel.
dagens roligaste? hey baberiba, lille katt.
har du många vänner? precis alldeles lagom.
har du pojk-/flickvän? nej.
vem pratade du med i telefon senast? my love. linn.
SENASTE..
..gången du spydde? OJ, vet inte.
..gången du grät? kommer jag inte ihåg.
..pizzan du åt? måste varit någongång i sommras innan jag blev sjuk.
..gången du var i Göteborg? i somras när vi var på liseberg.
..gången du var i Stockholm? när jag o farmor var där o hälsade på världens bästa becca o paul.
..personen som såg dig gråta? persiikoon.
VEM..
..vill du sova bredvid inatt? min lilla gosiga frasse, linn o jessica.
..ska du träffa imorgon? matilda.
..sjöng du senast för? matilda, hehe.
..vill du ta med på en romantisk resa nu? JESSICA & LINN.
VAD..
..vill du helst göra nu? göra det jag gör.
..längtar du till? tills jag får jobb o självklart till våran resa.
..är det bästa som hänt dig? oj, massor.
linn jag skulle laggt upp en jättefin bild på dig också men det var omöjligt!
så lägger upp den imorgon för du måste se den, hur fin som helst. ÄLSKAR DIG.

titta mamma det snöar.

ÄLSKAR & SAKNAR DIG.




bilder.

här har ni lite bilder :)
slottet                                       stadshuset                hard rock café

farmor

du är bäst!

wow!

kolla in min snygg blogg. det kunde ju verkligen inte bli bättre. blev helt imponerad när matilda satt o fixade förut, så otroligt duktig. jag fatta ingenting av vad hon gjorde, men titt så fint det blev! SUPERNÖJD! tack så mycket en gång till.

idag har vi suttit hemma hela dagen o sökt massa jobb så snart måste ju någon höra av sig tycker jag allt. men vi
har mycket kvar att göra innan vi kan ge upp, så det är bara att kämpa vidare.

allt är verkligen så himla bra här, trivs jättebra o är nöjd med precis allt. bara ett jobb som saknas. självklart saknar jag er där hemma men vi ses ju snart igen o ni måste komma hit o hälsa på mig o testa på oslos nattliv, det var inte helt fel vill jag lova. extra mycket kärlek o saknad till mina älskade vänner.
ÄLSKAR ER J&L.

dag 10

idag fick vi äntligen internet! så från kl 16.00 till 02.00 satt vi konstant o nördade på facebook, läste bloggar o kollade på tv. mycket man hade missat kände vi, men snart har vi tagit igen allt. så nu är vi med i omvärlden igen.
 


kolla huset är lika blått som min jacka. :)

dag 9

gick vi tillbaka dit fredrik hade guidat oss dagen innan o lämnade in massa cv:n. vi gick o gick o gick o gick i flera timmar, så när vi kom hem var vi helt slut o somnade tidigt.

 


dag 8

gick vi ner i källaren för att kolla hur tvättstugan såg ut , när vi sen skulle gå upp igen så hade vi tagit fel nyklar så vi blev utlåsta. så vi stod o bankade på dörren tills en galen trött norrman kom o öppnade. tur var väll det annars hade vi frusit ihjäl. vi fick lite dåligt samvete för att vi hade väckt vår stackars granne så vi skrev en lapp som vi sen fick svar på, så nu har vi en kompis! :D

 

vid ett tiden någonting träffade vi våran guide fredrik som visade oss runt. han visade oss massor med bra ställen där vi kunde söka jobb. vi var helt slut för vi gick i typ fyra timmar. så när vi kom hem så tog vi det bara lugnt lagade mat o spelade spel på mobilerna..

 


dag 7

blev en riktig slappar dag, nästan allt är stängt i oslo på söndagar, förutom en affär som heter joker, dit gick vi o laddade på våra mobiler. resten av dagen låg vi i våra sängar o spelade spel på mobilerna, vi kommer bli spelberoende snart om vi inte får internet!

snake..

dag 6

gick vi åt andra hållet för att se om vi kunde hitta några affärer där som kanske behövde lite extra personal o jajamensan, där hittade vi två stora affärer som vi lämnade in cv:n hos, dom skulle höra av sig om dom behövde nått. sen när vi skulle gå hem igen så gick vi en annan väg o självklart så gick vi bort oss. vi gick o gick o så kom vi fram till ett jätteblått hus, som vi inte hade lagt märke till för det låg precis vid rema 1000 en affär som ligger precis vid oss. så då hittade vi hem utan problem.

 

våra hyresvärdar sa att dom skulle komma till oss o hjälpa oss med internet men dom kom självklart inte o dom svarade inte heller när vi ringde, så sura o arga bestämde vi oss för att gå till affären o köpa några cider. så det slutade med en spontan utgång o shit vad kul vi hade, vi träffade massa nytt roligt folk, o testade på två nya utställen, ett ställe var nästan som deli o det andra ute stället liknade inget där hemma, det var galet kul! när det var dags att åka hem så skulle vi ta taxi, då var man tvungen att ställa sig i taxi kö!! HAH, vilket system.. så några vänliga killar hjälpte oss att få tag på en taxi för dom skulle ändå åt samma håll, så dom betalade taxin, TACK för det! :) den ena killen visade vara våran granne. vi kom i säng vid halv fem o somnade i luften innan vi hamnade i sängen.

 



dag 5

var vi tvungna att ge oss ner till stan igen för vi köpte fel sladd till matildas dator. vi hoppades att vi skulle få internett så att vi kunde se på idol, men så blev inte fallet. så vi gick till affären o köpte oss några cider o lagade god mat o satt o pratade istället, det var himla trevligt. så här är det i oslo innan kl 20.00 på vardagar får man köpa cider o öl i affärerna o på helgerna får man köpa innan kl 18.00 så det är bra! vill man köpa annat så måste man vara 20 o då får man gå till vinmonopolet, asså deras systembolag.


dag 4

gick vi in till stan igen, vi lämnade in lite cv:n o köpte en sladd till matildas dator. hon fick med sig fel sladd! det snöade även denna dag, så det var en hilmla mysig dag på stan, vi köpte ny gräddade vofflor för endast 10 nok. vi gick o kollade lite i affärer, det var då vi hittade stress!!  hittade nog världens snyggaste skor som jag ska köpa om jag får jobb… vilket jag hoppas att vi får snart. vi gick in i panduro hobby o köpte bokstavsklistermärken som vi skulle ha till våran namnskyllt på dörren. så nu har vi den snyggaste namnskylten i våran korridor.

 


dag 3

möttes vi utav snö när vi gick ut utan för dörren. vi traskade ner till stan som ungefär tar en halv timme hem ifrån oss, men våran hyresvärd sa att det bara tog tio minuter, bullshit! vi frågade oss fram för att komma till carl johan, när vi väl var där så gick vi till fredriks jobb o hälsade på honom, gud vad jag har saknat honom. vi tog en fika o satt bara o pratade massor, vi bestämde att vi skulle höras senare o kanske hitta på något.

vi gick hela carl johan o lämnade in massor med cv:n. o herregud vilken bra shopping det är här, har redan hittat två favorit affärer som heter stress o urban, john kommer älska dom lika mycket som mig. skulle vilja köpa hur mycket som helst med det är på tok för dyrt!

 

på kvällen gick vi hem till fredrik som bara bor 10 minuter ifrån oss o kollade på film, det var mysit, han bodde jättefint!

 

 

 


dag 2

gick vi in till oslocity som vi då trodde var självaste stan, men när jag sen pratade med fredik o sa att vi hade varit i oslocity, så garvade han bara o sa att det där är inte stan. naehe tänkte vi för vi tyckte att oslocity var jättestort, två stora köpcenter med fem våningar plus att det låg massa affärer utanför också. så fredrik förklarade vägen till själva huvudgatan som heter carl johan! men klockan var för mycket så vi tänkte att vi tar det i morgon.

 

 

tog inga roliga bilder denna dag. men ni kan ju få se en bild på min dator istället!


dag 1

jag träffade Matilda på stationen kl.06.15 lagom pigga o glad! minns inte ens när jag var uppe så tidigt senast. tåget gick vid. 06.30, vi vinkade av alla på stationen o våran resa till Norge började.

 

våra väskor var så himla tunga så vi var lite nervösa att vi inte skulle orka vid våra byten. första bytet var i Katrineholm, allt gick bra förutom att vi höll på att dö för att väskorna var så tunga, men vi han med o det var ju huvudsaken.

 

nästa byte i Karlstad var däremot värre, när vi var på tåget så sa dom att vårt tåg var försenat så tåget till oslo stod o väntade på oss så vi var tvungna att skynda oss lite, när vi fått av alla väskor från tåget så var vi på spår 22 o vi skulle till spår 1!!!! PANIK. menmen, vi packa på oss alla våra väskor o började knalla bort mot spår 1. när vi kom till spår 20 så var vi helt slut o var redo att lägga oss på backen o gråta, men vi gick på vilja, sen när vi kom förbi spår 20 så stod det ett tåg där så Matilda frågade om det var långt kvar till spår 1 o då svarade hon, nae det är här! PUUH vilken lättnad. så när vi väl kom in på tåget så intog vi våra platser o efter 3 timmar så var vi framme…

 

väl framme så skulle vi bli hämtade utav våran hyresvärd på stationen vid kl 12.15 men ingen hyresvärd dök upp, så vi ringde o ringde men fick inget svar. sen när kl blev 13.00 efter en hel timmes väntan så ringer det på matildas mobil o då är det dom, som ville ringa o säga att dom inte kunde hämta oss för deras bil var full! så då fick vi gå igenom hela oslos station med våra tunga väskor för att ta en taxi, så vid kl 14.00 var vi äntligen framme.

 

vi satte oss o pratade igenom allt, för senare skulle hyresvärden komma tillbaka med kontraktet som vi skulle skriva på. vi tyckte att allt kändes bra, så lägenheten på 19 kvadrat blev nu vårt nya hem.

 

vi packade upp alla våra saker o somnade som stockar vid 21.00.

 

all vår packning.

 


ÄNTLIGEN!

nu har vi äntligen fått internet! :)
JULIA.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0